Kamilla Lange

Kognitiv terapi og mindfulness

Jeg er uddannet psykolog på Københavns Universitet og specialiseret i kognitiv terapi samt metakognitiv terapi og ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Jeg har uddannet mig i mindfulness hos Jon Kabat-Zinn fra University of Massachussetts. Jeg har skrevet en bog om mindful spisning: Vind kampen mod vægten, sig farvel til slankekure med mindful spisning. Jeg har mange års erfaring som behandler, supervisor og underviser, bl.a. et årti på Fobiskolen.

Hvad kan du forvente?

Det kan være rart at have en ide om, hvordan det kommer til at foregå, når man skal begynde til psykolog. Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi. En af de tilgange, jeg finder virkelig brugbar, er Acceptance and Commitment Therapi (ACT). Men fremfor alt arbejder jeg med udgangspunkt i det, du har brug for. Vi skal gøre det, der virker for dig, og derfor handler den første session om at få afklaret, hvad det er, du gerne vil arbejde med. Vi taler om dine målsætninger – hvad er det, du gerne vil have, skal være anderledes? Det giver mig et pejlemærke for, hvad vi skal fokusere på, og hvornår vi er i mål. Sammen vil vi så undersøge de mekanismer, der skaber problemer. Ofte giver det rigtig god mening at tage fat i nogle bestemte situationer, som vi så bruger til at finde ud af, hvad der foregår inden i dig og mellem dig og andre.

Det skal fungere i din hverdag

En faldgrube i terapi er, at vi kan sidde og blive kloge sammen og få en stor indsigt. Intet forkert i det, det er afgørende at opnå en større forståelse for sig selv. Men nogle gange kommer terapien ikke videre end det. Og indsigt er ikke nok til at skabe et bedre liv. En vigtig del af arbejdet er derfor at finde frem til, hvordan vi får overført indsigten til konkrete ændringer i dit liv. Vi vil arbejde på at finde ud af, hvordan du kan handle på en ny måde, så situationerne og reaktionerne bliver anderledes. Sammen vil vi forberede dig på at optræde og tænke anderledes, så terapien faktisk fører til forandring af din dagligdag.

Hvis du gerne vil høre mere om, hvad jeg kan tilbyde, og hvordan jeg arbejder, så kontakt mig endelig. [wpforms id=”489″]