mindfulness

Mindfulness handler om at være tilstede her og nu. Det er træning i at vælge, hvor din opmærksomhed skal være henne, og det er roen til at kunne observere dit sind og lære dine måder at opfatte og reagere at kende.

Lever du via automatpiloten?

I vores dagligdag bliver vi bombarderet med indtryk, impulser, forventninger og påvirkninger mere eller mindre konstant. Vi er nærmest blevet så vant til det, at vi ikke kan finde ud af at lave en ting ad gangen. Vi keder os og griber efter stimulering. Men prisen for det høje tempo og de mange impulser er, at vi bliver overfladiske i vores måde at være tilstede på, og at vi aldrig når ned i et roligt tempo. Vi bliver hektiske og stressede, og vi kommer til at reagere, før vi faktisk ved, hvad vi vil. Vi kører på en slags autopilot, som vi ikke kender styringen bag.

Hvordan kan man blive mere mindful?

Mindfulness træner os i at sætte farten ned, styre vores fokus og være opmærksomme på en måde, der lærer os at se tingene mere som de er. Vi bruger meditationsøvelser til at lære at bruge vores opmærksomhed på en bevidst måde. Samtidig arbejder vi med at være åben for det, vi lægger mærke til, og for at se os selv og vores oplevelser med på en mere neutral måde. Vi øver i at være villige til at kende øjeblikket og os selv. Med mindfulness kan man lære at vælge nuet til og være tilstede i sit liv, mens det sker, i stedet for at se det gennem forventning til det næste eller evaluering af det, der lige har været.

Kamilla er uddannet i mindfulness gennem Center for Mindfulness ved University of Massachusetts hos bl.a. Jon Kabat-Zinn. Du kan læse mere om mindfulness på deres hjemmeside: https://www.umassmed.edu/cfm/